Eet smakelijk!

A fist class seat, set for lunch, is pictured on the upper deck of an Emirates Airbus A380, after it landed at Manchester Airport in Manchester, north-west England on September 1, 2010. Manchester is the second airport in UK to start accepting the Airbus, after London Heathrow. AFP PHOTO/ANDREW YATES AFP

Zo krijg je de lunch opgediend wanneer je een first class suite boekt in een Emirates Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Gisteren landde het toestel voor het eerst in Manchester. Diverse luxe broodjes, een goed glas rode wijn en een spannende film: het ontbreekt de passagier aan niets. Maar dan moet je wel een flink bedrag neertellen. Voor een dergelijke suite betaal je circa 3.000 pond oftewel 3.600 euro van Dubai naar Manchester en terug.Mocht je na de lunch behoefte hebben aan goede nachtrust? Geen probleem, je gaat een deurtje verder om in slaap te vallen op een bed bezaaid met rozenblaadjes. En ook hier mag een groot televisiescherm niet ontbreken. Je kunt met de Airbus A380 vooralsnog niet elke bestemming bereiken. Na Londen Heathrow is Manchester pas de tweede commerciële luchthaven in het Verenigd Koninkrijk waar het imposante vliegtuig kan landen. Nederland heeft de Airbus ook al mogen verwelkomen. Op 15 juli landde er een Airbus A380 op Schiphol, weliswaar voor een testvlucht.