Opinie

    • Ik

Directeur

Ik laat de hond uit in het Vliegenbos in Amsterdam-Noord waar ik met mijn zeilboot lig. Twee vrouwen met een bastaardherdershond komen me tegemoet. De enorme herdershond springt naar mijn kleine keeshond toe en legt zijn poot bovenop hem. Mijn kees laat dat wijselijk zonder grommen gebeuren. Ik zeg: „Dames, u hebt een nogal dominante

Ik laat de hond uit in het Vliegenbos in Amsterdam-Noord waar ik met mijn zeilboot lig. Twee vrouwen met een bastaardherdershond komen me tegemoet. De enorme herdershond springt naar mijn kleine keeshond toe en legt zijn poot bovenop hem. Mijn kees laat dat wijselijk zonder grommen gebeuren. Ik zeg: „Dames, u hebt een nogal dominante hond”, waarop mij in onvervalst plat Amsterdams wordt geantwoord: „Man, je praat als een directeur.”

Ik zeg lachend, naar waarheid: „Dat ben ik ook.”

Het antwoord komt meteen: „Ja, directeur van het schijthuis.”

Cees van Staal

    • Ik