6 redenen om uit te gaan

29-08-2009, Rotterdam. Valery Gergiev tijdens het Veerhaven Concert in Rotterdam. Foto Bas Czerwinski

1 muziek

BOO!

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.15u. Entree: 12,50 euro. www.tivoli.nl

De Zuid-Afrikaanse ska/punkband BOO! werd in 1997 opgericht in Johannesburg, met als frontman Chris Chameleon. De naam BOO! werd gekozen om een eventuele slechte reactie van het publiek alvast voor te zijn. Dat bleek onnodig, want hun vrolijke ‘monkipunk’ viel goed in de smaak. Nadat ze in 2004 uit elkaar waren gegaan is BOO! nu terug met een nieuw album, een nieuwe drummer (Riaan van Rensburg) en een nieuwe garderobe. Voorprogramma: Knobsticker.

2 iftar

Duurzame ramadanmaaltijd

Rotterdam Zuid: Volkstheatertent, Mijnkintstraat 5. Tijd: 20.00u. www.milieucentrum.rotterdam.nl

Het Rotterdams Milieucentrum organiseert een duurzame iftar in de Tarwewijk in de volkstheatertent aan de Mijnkintstraat. De iftar, een maaltijd die het vasten tijdens de ramadan doorbreekt, staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Met biologische en regionale producten, muziek, dans en interviews.

3 muziek café

Naald en Kraak

Utrecht: SJU Jazzpodium. Tijd: 22.00u. Entree: 3-5 euro. www.sjujazz.nl

Dj-collectief Naald en Kraak draait 50’s, 60’s en 70’s rock-’n-roll-, soul-, en jazzplaten. Petticoats uit de kast en kuiven in het vet dus. Live: wilde moderne swing van The Spinshots.

4 theaterfestival

Amsterdam Fringe Festival

Amsterdam: op 25 locaties. Van 2 t/m 12 sept. Kaarten/inl:amsterdamfringefestival.nl

Amsterdam Fringe Festival maakt deel uit van het Nederlands Theater Festival (www.tf.nl) en biedt ruimte aan alle soorten van theater die niet behoren tot de gevestigde orde. Het festivalcentrum is in theater Bellevue. De opening van het festival is vanaf 19.30 uur, met champagne, heel veel ‘Sneaks’ (korte impressies uit Fringe-voorstellingen), livemuziek van Laura Estevez en vanaf 21.30 uur het Led Light Festival.

5 festival

Gergiev Festival

Rotterdam: div. locaties. T/m 10 sept. www.gergievfestival.nl

Het 15de Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival staat in het teken van de Rotterdamse wederopbouw. Valery Gergiev en het Rotterdams Philharmonisch hebben verschillende internationale orkesten, koren en solisten uitgenodigd, waaronder het Mariinsky Theater, Zefiro Torna, Henschel Quartett, European Camerata, B’Rock en Philippe Graffin. Op zaterdag worden er op elf plekken langs de Rotterdamse brandgrens zo’n twintig gratis concerten gegeven.

6 design

Dutch Design Double

Amsterdam & Utrecht. T/m 31 okt. www.dutchdesigndouble.com

Tijdens Dutch Design Double, dat dit jaar in het teken staat van Gerrit Rietveld, zijn Amsterdam en Utrecht gastheer van meer dan twintig internationaal georiënteerde design-, mode- en mediaprojecten. Met o.a. de overzichtstentoonstelling ‘Rietvelds Universum’ in het Centraal Museum, een Rietveldconcert door C-mon & Kypski, de winnaars van de HEMA ontwerpwedstrijd en de Woonbeurs Amsterdam.