Waag het niet bij haar in te breken

Sixty nine year-old Ethel Jones poses with her .38 caliber snubnose revolver behind the glass door window she shattered when she fired three shots at a burglar who broke into her Decatur, Alabama home Monday, August 30, 2010. An 18-year-old suspect was taken to Huntsville Hospital with a gunshot wound to the abdomen. (AP Photo/Decatur Daily, Jeronimo Nisa)

De 69-jarige Ethel Jones denkt dat inbrekers in de toekomst wel twee keer zullen nadenken voordat ze haar huis binnendringen.

Maandag werd er bij haar huis in Decatur (in de Amerikaanse staat Tennessee) ingebroken. Volgens de politie schoot Jones de achttienjarige inbreker in zijn maag, met haar .38-revolver met extra korte loop.

Jones zei tegen de lokale krant The Decatur Daily dat ze met haar pistool onder haar kussen slaapt. Toen ze net voor drie uur ’s nachts naar de badkamer ging hoorde ze een deur opengaan. Daarop pakte ze het wapen. Ze schoot drie keer op de inbreker, vertelde ze aan de krant. „Daarna rende hij schreeuwend weg.”

Jones was „zo nerveus als een wrak”, zei ze. Nadat ze noodnummer 911 had gebeld, werd haar verteld de revolver neer te leggen „Maar ik was bang. En ik wist niet of de inbreker buiten lag.”

Volgens de politie kwam de inbreker binnen nadat hij een airconditioning bij het raam had verwijderd. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht.