Van der Vaart naar Spurs

Rafael van der Vaart verruilt Real Madrid voor de Engelse club Tottenham Hotspur. Tenminste als blijkt dat aan alle formaliteiten is voldaan. Complicatie was dat de transfer als gevolg van een computerstoring kort na de deadline bij de Engelse voetbalbond FA was aangemeld. Daardoor liet de goedkeuring op zich wachten. De verwachting is dat de deal rondkomt, omdat zowel de Spaanse als de wereldvoetbalbond FIFA niet dwarsligt.

Van der Vaart (27) tekent voor vier jaar. Naar verluidt betaalt Tottenham Hotspur twaalf miljoen euro. In de ogen van trainer Harry Redknapp een koopje voor een speler voor wie de vraagprijs aanvankelijk 22 miljoen was.

Tottenham Hotspur plaatste zich voor de Champions League, waarin FC Twente één van de tegenstanders is.

Klaas-Jan Huntelaar is met Schalke 04 een driejarig contract overeengekomen. De Duitse club nam ook José Manuel Jurado over van Atletico Madrid en verdediger Nicolas Plestan van Lille.

Royston Drenthe gaat van Real Madrid naar Hércules Alicante, de ploeg waar ook doelman Piet Velthuizen naar toe gaat. Drenthe is voor één jaar verhuurd.

Markus Rosenberg verlaat Weder Bremen voor Racing Santander, waar de Zweedse spits een jaar op huurbasis gaat spelen.

Mauro Camoranesi gaat van Juventus naar VfB Stuttgart. De Italiaan tekende voor één jaar.

AC Milan heeft na Zlatan Ibrahimovic ook Robinho aangetrokken. De Braziliaanse aanvaller komt over van Manchester City en tekende in Milaan voor vier jaar.

In Nederland verruilde Frank Demouge Willem II voor FC Utrecht, trok Ajax de Finse international Teemu Tainio aan en gaat de Belg Stein Huysegems op huurbasis naar Roda JC. (ANP)