Tweet van politiechef valt slecht

Districtschef Gerda Dijksman van de regiopolitie Zuid-West Drenthe is geen fan van Geert Wilders. Gisteren stuurde zij een tweet de wereld in: „De politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar als het gaat om terechte zorg voor fascistische PVV”. PVV-fractievoorzitter Wilders twitterde vanmorgen dat „de socialistische districtschef op staande voet moet worden ontslagen”. Dijksman was van 1994 tot 1996 Kamerlid voor de PvdA.

Burgemeester Sicko Heldoorn (PvdA) van Assen, tevens korpsbeheerder, sprak de districtschef gisteren aan op haar uitlatingen. Hij is van mening dat Dijksman „onhandig” en „ongelukkig” heeft gecommuniceerd. „Ik heb haar gesproken en dat vindt zij achteraf zelf ook.”

Dijksman krijgt vooralsnog geen verbod om te twitteren. Op de vraag of politiefunctionarissen überhaupt politieke standpunten mogen uitdragen, wil Heldoorn niet ingaan. Mogelijk wordt Dijksmans kwalificatie van de PVV nog onderwerp van gesprek in het bestuurlijk overleg tussen Heldoorn, de Drentse korpschef en de officier van justitie, aldus de Asser burgemeester. Op Wilders’ standpunt wil hij geen reactie geven. Dijksman verwijderde de gewraakte tweet vanmorgen. Ze zette er een citaat op van Nelson Mandela, waarin hij aangeeft racisme te verafschuwen.