Sport kort

Milan versterkt zich na Ibrahimovic met Braziliaan Robinho

Milaan. AC Milan heeft na Zlatan Ibrahimovic ook Robinho aangetrokken. De Braziliaanse voetballer komt over van Manchester City en tekende in Milaan een contract voor vier jaar. Robinho speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis in zijn vaderland voor Santos. Asamoah Gyan mag zich sinds gisteren de duurste aankoop in de historie van Sunderland noemen. De Engelse club uit de Premier League betaalde bijna 16 miljoen euro om de Ghanese spits over te nemen van Stade Rennes. Frank Demouge stapt over van Willem II naar FC Utrecht. De aanvaller (28) was bezig aan zijn vierde seizoen in Tilburg. Ajax heeft overeenstemming bereikt met Teemu Tainio. De Finse middenvelder is transfervrij en afkomstig van Sunderland. De Belgische aanvaller Stein Huysegems keert terug in het Nederlandse voetbal. Roda JC heeft de 28-jarige spits voor dit seizoen gehuurd van Racing Genk. Piet Velthuizen krijgt bij Hercules Alicante gezelschap van landgenoot Royston Drenthe. De middenvelder komt over van Real Madrid. (ANP)

Rummenigge wil polis voor interlands

MUNCHEN. Karl-Heinz Rummenigge hoopt dat er een verzekering voor internationals komt. De directievoorzitter van Bayern München heeft bij Europese voetbalunie UEFA en de wereldbond FIFA aangegeven dat hij een vergoeding wil als spelers geblesseerd raken bij interlandvoetbal. „Het schijnt dat de UEFA bereidheid toont om alle Europese clubs tegen dit soort zaken te verzekeren”, zei Rummenigge in Duitse media. (ANP)

Anton wint vierde etappe in Vuelta

VALDEPENAS DE JAEN. De Spaanse wielrenner Igor Anton heeft de vierde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De wielrenner van Euskaltel toonde zich het sterkst op de zeer steile aankomst in Valdepenas de Jean. Klassementsleider Philippe Gilbert hoefde maar enkele seconden toe te geven op Anton en behield zodoende de leiding. (ANP)

Van Rijsselberge leidt bij WK windsurfen

KERTEMINDE. Windsurfer Dorian van Rijsselberge heeft bij het wereldkampioenschap in het Deense Kerteminde de koppositie bemachtigd. De 22-jarige plankzeiler van Texel kwam op de derde wedstrijddag in de olympische RS:X-klasse als eerste en vijfde binnen. (ANP)

Hewitt in eerste ronde onderuit bij US Open

NEW YORK. Lleyton Hewitt is er niet in geslaagd de tweede ronde van de US open te bereiken. De als 32ste geplaatste Australiër verloor van de Fransman Paul-Henri Mathieu met 6-3, 6-4, 5-7, 4-6, 6-1. (ANP)