Overige films

King Kong (Peter Jackson, 2005, VS/Nieuw-Zeeland). De regisseur van Lord of the Rings herverfilmde de klassieker van Merian Cooper en Ernest Schoedsack uit 1933 over de aap en het meisje. Langer, grootser en inclusief de befaamde ‘spinnenscène’. De aap is nu minder monster en meer aap en het meisje is minder meisje en meer mens. Met Naomi Watts, Adrien Brody, Jack Black. RTL7, 20.30-0.15u.

John Q (Nick Cassavetes, 2002, VS). Aanklacht tegen de afgekalfde Amerikaanse gezondheidszorg wil uiteindelijk vooral een stervehikel zijn, met al het verlies aan nuances van dien. Fabrieksarbeider Denzel Washington gijzelt hartchirug om harttransplantatie voor zijn onderverzekerde zoontje af te dwingen. En groeit uit tot volksheld. Ook met Robert Duvall, James Woods, Anne Heche, Ray Liotta. RTL8, 20.30-22.45u.

On a Clear Day (Gaby Dellal, 2005, Engeland). Lopende-bandwerk past in traditie van films waarin Britten van eenvoudige komaf al hun problemen weten op te lossen door een buitenissige activiteit te ondernemen waarin ze uiteindelijk blijken uit te blinken. Zie het balletdansen in Billy Elliott of de striptease in The Full Monty. Nu besluit een ontslagen scheepswerfmedewerker het Kanaal over te zwemmen. Met Peter Mullan. BBC1, 0.15-1.45u.