Kort nieuws voorpagina

Sportjournalist Jean Nelissen (74) overleden

Rotterdam, 1 sept. Tv-commentator en sportjournalist Jean Nelissen (74) is overleden, zo is vanmiddag bekend geworden. Nelissen was decennialang wielerverslaggever van de NOS, chef-sport van De Limburger en enkele jaren Tourcolumnist van deze krant.

Slachtoffer wil Simonis horen

Rotterdam, 1 sept. Het voormalig hoofd van de Nederlandse Rooms-Katholieke Kerk, kardinaal Simonis, dient onder ede te getuigen in een zaak rond kerkelijk seksueel misbruik. Dat eist de advocaat van een misbruikslachtoffer van de rechtbank Middelburg. Pagina 2

Nazi-kranten mogen op internet

Rotterdam, 1 sept. De Koninklijke Bibliotheek kan nazistische kranten op internet zetten. Het opnieuw publiceren van de kranten is niet zonder meer strafbaar. Dat schrijft minister Hirsch Ballin (Justitie) aan de Kamer. Pagina 3

Tunnel in A2 gaat pas half 2012 open

Rotterdam, 1 sept. De tunnel bij Utrecht in de vernieuwde snelweg A2 gaat niet eind dit jaar open, maar pas halverwege 2012. Oorzaak van de vertraging is het grote aantal nieuwe veiligheidstechnieken. Pagina 2

Uitgever zet eerste stap naar splitsing

Rotterdam, 1 sept. Mediaconcern NDC/VBK, uitgever van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, plaatst zijn drie bedrijfsonderdelen nadrukkelijk los van elkaar. Dat is de eerste stap naar opsplitsing van het concern. Pagina 15

Kunstenaar Conijn vast in Oeganda

Rotterdam, 1 sept. Kunstenaar Joost Conijn, die met een zelfgebouwd vliegtuig door Afrika reist, is in Oeganda vastgezet op verdenking van het illegaal binnenkomen van het land. Hij is nu op borgtocht vrij. Pagina 8

Rwanda dreigt uit VN-missies te gaan

Kigali, 1 sept. Rwanda dreigt al zijn militairen uit VN-vredesmissies terug te trekken. De regering wil zo voorkomen dat de VN een rapport publiceren waarin Rwanda wordt beschuldigd van mogelijke genocide in Congo. Pagina 4

Fignon overleden

Rotterdam, 1 sept. Tweevoudig Tour de France-winnaar Laurent Fignon is gisteren op 50-jarige leeftijd aan kanker overleden. Pagina 13