Kort nieuws Sport

Rummenigge wil verzekering voor internationals

München, 1 sept. Karl-Heinz Rummenigge is voorstander van een verzekering voor internationals. De directievoorzitter van Bayern München heeft bij de voetbalbonden UEFA en FIFA aangegeven dat hij wil dat clubs een vergoeding ontvangen als spelers geblesseerd raken bij interlandvoetbal. „Er zijn gesprekken en het schijnt dat de UEFA bereidheid toont om alle Europese clubs tegen dit soort zaken te verzekeren. Niet alleen bij grote toernooien, maar bij alle interlands”, liet Rummenigge optekenen in Duitse media. Bayern legde onlangs een claim neer bij de KNVB omdat Arjen Robben geblesseerd terugkeerde na het WK. „We zijn nog steeds van mening dat de Nederlanders dat moeten compenseren”, aldus Rummenigge. (ANP)

Anton wint vierde etappe in Vuelta

Valdepeñas de Jaen, 1 sept. De Spaanse wielrenner Igor Anton heeft gisteren de vierde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De wielrenner van Euskaltel toonde zich het sterkst op de steile aankomst in Valdepeñas de Jaen, waar de laatste honderden meters met ruim 20 procent omhoog liepen. De Spanjaard bleef de Italiaan Vincenzo Nibali voor. De Belg Philippe Gilbert verloor enkele seconden, maar behield de rode leiderstrui. Laurens ten Dam is de beste Nederlander, op 2 minuten en 8 seconden van Gilbert. (ANP)

Slechte EK-start waterpolosters

Zagreb, 1 sept. De Nederlandse waterpolovrouwen zijn het Europees kampioenschap in Zagreb begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri verloor in het eerste groepsduel met 8-9 van Hongarije. De periodestanden waren 2-3, 0-1, 1-3 en 5-2. Nederland, de regerend olympisch kampioen, speelt morgen in de tweede groepswedstrijd tegen Duitsland, dat zijn eerste wedstrijd met 10-12 verloor van Spanje. (ANP)