Frisse nachten

Volgens de meteorologische kalender is vandaag de herfst begonnen, terwijl de astronomische herfst pas vanaf 23 september begint. Het weer trekt zich daar weinig van aan: in de aanloop naar het weekend wordt het steeds zonniger en ook iets warmer.

Maar vooral ’s ochtends is te merken dat de herfst niet lang meer op zich laat wachten. Het was opnieuw fris afgelopen nacht met slechts 4 graden op de Veluwe. Daarnaast is het ook erg vochtig met veel dauw en enkele mistbanken in de vroege ochtend.

Vandaag overdag trokken wolkenvelden over maar scheen de zon ook op sommige plaatsen. Vanavond lossen de wolken in het midden en zuiden op maar trekken in het noorden weer nieuwe wolken vanaf de Noordzee binnen. Tijdens opklaringen wordt het opnieuw fris met komende nacht minima tussen 6 en 13 graden. Er is nog steeds weinig wind dus kunnen lokaal ook weer een paar mistbanken ontstaan.

Morgen trekt bewolking van noord naar zuid, waarbij ’s middags de zon weer doorbreekt. Met lokaal enkele buien en een zwakke tot matige noordenwind wordt het rond 18 graden.

Vanaf vrijdag wordt de aangevoerde lucht droger met een naar oost draaiende wind. Met geregeld zon wordt het 18 graden aan zee tot lokaal 20 graden landinwaarts. Aangenaam weer, maar de nachten blijven fris.