Film van de dag

PRETTY WOMAN Julia Roberts , Richard Gere Foto datering: 1990 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Pretty Woman. Schaamteloos romantische filmsprookje, variant op het Assepoester- en Pygmalion-thema. Opgepikt door de ongelukkige miljonair Richard Gere verleidt tippelaarster Julia Roberts hem, louter door zichzelf te blijven, tot het aanbod van een dienstverband voor een week. Champagne nippend in bad worden klant en prostituee verliefd; zij leert de rituelen van de rijken en hij ontdekt wat ware liefde is. De rol van Ralph Bellamy als oudere miljonair wiens bedrijf Gere wil opkopen, verwijst rechtstreeks naar de ‘screwball comedies’ uit de jaren dertig.Garry Marshall, 1990, VS), Net 5, 20.30-23.00u.André Waardenburg