transfers (vandaag laatste dag)

Jan Vennegoor of Hesselink zet zijn carrière voort in Oostenrijk. De 31-jarige spits heeft een tweejarig contract ondertekend bij Rapid Wien, de nummer vier van de nationale competitie. Vennegoor of Hesselink is afkomstig van het Engelse Hull City. Daar mocht hij na een seizoen transfervrij vertrekken.

Japan heeft eindelijk een nieuwe bondscoach: de Italiaan Alberto Zaccheroni, oud-trainer van AC Milan en Juventus. Hij is de opvolger van de vertrokken Takeshi Okada.

Jop van der Linden verruilt Vitesse voor Helmond Sport. De twintigjarige verdediger is afkomstig uit de Arnhemse jeugdopleiding. Hij slaagde er niet in een plaats in het eerste elftal te bemachtigen.

Het Italiaanse Napoli, tegenstander van FC Utrecht in de Europa League, heeft de Argentijnse middenvelder José Ernesto Sosa overgenomen van Bayern München.

Werder Bremen heeft zich versterkt met de Fransman Mikaël Silvestre. De 33-jarige verdediger heeft bij de tegenstander van FC Twente in de Champions League een contract voor twee seizoenen getekend.

De 28-jarige Amerikaan DaMarcus Beasley tekende een contract voor twee seizoenen bij Hannover 96. De voormalige PSV-speler is afkomstig van Glasgow Rangers, waar hij transfervrij kon vertrekken.

De Zwitserse international Gelson Fernandes wordt door zijn werkgever Saint-Etienne verhuurd aan Chievo uit de Italiaanse Serie A.