Sport kort

Hockeysters maken in eerste WK-duel korte metten met India

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De Nederlandse hockeyvrouwen hebben in het Argentijnse Rosario hun eerste wedstrijd op het WK met 7-1 gewonnen van het zwakke India. Door een groot aantal slordigheden had Nederland, regerend olympisch en wereldkampioen, voor rust de nodige moeite met de Indiase vrouwen, die na de openingstreffer van Marilyn Agliotti halverwege de eerste helft zelfs op gelijke hoogte kwamen (1-1). Ook al bleef het spel van Nederland niet groots, dankzij treffers van Ellen Hoog, Kim Lammers (2) en Maartje Paumen (3) liep de ploeg van bondscoach Herman Kruis uiteindelijk nog gemakkelijk weg van India, op dit moment de nummer 13 van de wereldranglijst. Nederland, dat zes keer de wereldtitel won, staat nog altijd eerste op die lijst. Nederland speelt morgen de tweede wedstrijd op het WK, tegen Nieuw-Zeeland.

Wielrenner Gilbert wint Vuelta-etappe

Malaga. Philippe Gilbert heeft gisteren de etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Belgische wielrenner van Omega Pharma-Lotto soleerde in de derde etappe van de Vuelta, tussen Marbella en Malaga over 157 kilometer, in de slotfase naar de dagzege en de leiderstrui. Gilbert had bij de oplopende finish in Malaga enkele seconden voorsprong op de Spanjaard Joaquin Rodriguez. De Belg loste de Brit Mark Cavendish af als leider in het algemeen klassement. Kopman Denis Mensjov van de Rabo-ploeg kwam als zevende over de streep op achttien seconden van de winnaar. (ANP)

Golfer Van der Valk geschorst in Azië

Bangkok. Golfer Guido van der Valk is voor onbepaalde tijd geschorst voor toernooien van de Aziatische Tour. De Nederlandse prof heeft gespeeld op de rivaliserende OneAsia Tour en de boete die daarvoor staat niet betaald. Dat meldt het Franse persbureau AFP. Drie andere golfers zijn bestraft om dezelfde reden: de Schot Simon Yates en de Australiërs Terry Pilkadaris en Matthew Griffin. De vier golfers hebben bij een rechtbank in Singapore bezwaar gemaakt tegen de rigoureuze maatregel van de Aziatische Tour, maar vingen vooralsnog bot. Zij overwegen nu of ze verdere juridische stappen zullen ondernemen. De Aziatische Tour ligt in de clinch met OneAsia, dat vorig jaar met een serie toernooien op de proppen kwam. (ANP)

Real Madrid zonder Ronaldo tegen Ajax

Madrid. Cristiano Ronaldo mist op 15 september de thuiswedstrijd van Real Madrid in de Champions League tegen Ajax. De Portugees heeft een enkelblessure en moet ongeveer drie weken rust houden. Ajax moet het in de hoofdstad van Spanje zonder de geschorste Luis Suarez en Jan Vertonghen stellen. (ANP)