Overige films

Pearl Harbor (Michael Bay, 2001, VS). Poging om, volgens het stramien van Titanic, een beroemde episode uit de geschiedenis van de 20ste eeuw met grootscheepse middelen tot leven te brengen. De grootste Amerikaanse nederlaag vóór Vietnam, gereconstrueerd door de ogen van twee bevriende piloten (Ben Affleck en Josh Hartnett) en de verpleegster (Kate Beckinsale) op wie beiden verliefd zijn. Veronica, 20.30-0.05u.

I Am Sam (Jessie Nelson, 2001, VS). Regisseuse van Corrina, Corrina maakte andermaal een film over opvoedingsdilemma’s. Alleenstaande en verstandelijk achtergebleven vader (Sean Penn) wordt uit de ouderlijke macht ontzet, omdat zijn intelligente dochter van zeven zich op school lijkt in te houden, uit angst slimmer te worden dan haar vader. Dat vráágt om het intrappen van open deuren. Met Michelle Pfeiffer als een op cafeïne lopende topadvocate en Dianne Wiest als buurvrouw met pleinvrees. Soundtrack bevat veel Beatles-covers. RTL8, 20.30-23.00u.

Stir Crazy (Sidney Poitier, 1980, VS). Redelijke gevangenisklucht waarin menig cliché van het ‘serieuze’ gevangenisgenre op de hak wordt genomen. Gene Wilder en Richard Pryor worden als dikke vrienden bij vergissing gearresteerd en tot 125 jaar cel veroordeeld. RTL7, 22.15-0.20u.