Nazomer

Na een kletsnatte augustus begint september morgen in ieder geval droog. Het droge weer houdt minstens tot en met het weekend stand. Bovendien wordt het geleidelijk minder fris. Een hogedrukgebied boven Engeland ontwikkelt noordwaarts een uitloper die leidt tot een kern van hogedruk boven Noorwegen. Het gevolg is een noordelijke wind die geleidelijk ruimt naar noordoost tot oost. De aangevoerde lucht is vooralsnog koel, maar wordt later deze week wel droger.

Morgen wordt het weer nog bepaald door uitgestrekte wolkenvelden. Later klaart het vooral in het westen en noorden deels op. Bij een zwakke noordelijke wind wordt het hooguit 18 graden.

Donderdag begint bewolkt, maar in de loop van de middag begint die bewolking vanuit het noorden te breken. Wellicht eindigt de dag met name in de noordelijke helft van het land zelfs vrij zonnig. Het wordt overdag een graad of 18.

Vrijdag voert een zwakke noordoostenwind iets drogere lucht aan. Het belooft een zonnige nazomerdag te worden met temperaturen van 17 tot 19 graden. In het weekend blijft het droog en veelal zonnig weer met uiteindelijk maximumtemperaturen tot een graad of 20. Orkaan Earl is nog op volle sterkte met windsnelheden boven 200 km/uur maar trok gelukkig noordelijk langs de Bovenwindse Eilanden.