Magath: Huntelaar tekent bij Schalke

Klaas-Jan Huntelaar zet zijn loopbaan vermoedelijk voort bij Schalke 04. De 27-jarige aanvaller verruilt AC Milan voor de club uit Gelsenkirchen, zo bevestigde de Duitse trainer Felix Magath gisteravond. Schalke betaalt Milan naar verluidt 14 miljoen euro.

Huntelaar zou bij Milan concurrentie hebben gekregen van Zlatan Ibrahimovic, overgenomen van Barcelona. De international die zich voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen San Marino(vrijdag) en Finland (7 september) liet gisteren na de eerste training van Oranje weten dat hij naar Schalke wil. „Het klopt dat ik helemaal niet bij AC Milan wilde vertrekken”, zei hij. „Dat veranderde toen Ibrahimovic van Barcelona overkwam. Toen besefte ik dat het voor mij beter is te vertrekken. Het is belangrijk dat ik weer veel ga voetballen.”

Schalke zou na Real Madrid en AC Milan de derde werkgever zijn in twee jaar voor Huntelaar sinds zijn vertrek bij Ajax. „Ik zie Schalke als een hele mooie club. Ze strijden vaak lang om de titel. Het is voor mij een mooie uitdaging met die club kampioen te worden.”

Huntelaar speelde vorig seizoen 25 competitiewedstrijden voor AC Milan en scoorde daarin zeven keer. Een jaar eerder maakte hij voor Madrid acht doelpunten in 20 wedstrijden. In het seizoen 2007-2008 kwam de spits bij Ajax tot 33 doelpunten.

Huntelaar moet bij Schalke met Raúl, zijn voormalige ploeggenoot bij Real Madrid, het aanvalsduo vormen. „De onderhandelingen waren moeilijker dan verwacht”, zei trainer Magath tegen boulevardkrant Bild. „Ik ben blij dat we Klaas-Jan hebben gehaald. Hij zal ons helpen.” Schalke eindigde vorig seizoen achter Bayern München als tweede in de Bundesliga, speelt dit seizoen in de Champions League en verloor zijn eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen. (ANP, Reuters)