Kort nieuws Voorpagina

Hoge leeftijd en lage rente drukken pensioenfondsen

Den Haag, 31 AUG. Versobering van de pensioenen is onontkoombaar nu uit nieuwe cijfers van het Actuarieel Genootschap blijkt dat Nederlanders veel ouder zullen worden dan tot dusver werd verwacht. Ook de verwachting dat de rente voorlopig op een historisch laag niveau blijft, verzwakt de pensioenfondsen. Pagina 13

Meer subsidie voor huiseigenaren

Den Haag, 31 aug. Huiseigenaren krijgen extra financiële steun vanwege de prijsdaling van koopwoningen. Minister Jan Kees de Jager (Financiën, CDA) breidt de fiscale aftrekmogelijkheden voor hypotheekrente uit en verlaagt het btw-tarief voor verbouwingen. Pagina 13

Inval bij advocaat van Zahra Bahrami

Teheran, 31 aug. De Iraanse veiligheidsdienst is de woning en het kantoor binnengevallen van Nasrin Sotoudeh, de advocate van de Iraans-Nederlandse Zahra Bahrami. Er zijn dossiers en computerbestanden meegenomen. Pagina 2

Mijnwerkers in Chili depressief

Copiacó, 31 aug. De ingesloten mijnwerkers in Chili zijn depressiever dan overheidsvoorlichters de media in ‘Kamp Hoop’ willen doen geloven. Dat blijkt uit de brieven die de kompels naar hun verwanten sturen. Pagina 4

Ouders: onderzoek dood militairen

Rotterdam, 31 aug. De ouders van twee Nederlandse militairen die in januari 2008 in Afghanistan omkwamen door vuur van eigen troepen, willen dat justitie alsnog een strafrechtelijk vooronderzoek doet naar het incident. Pagina 2

Kinderen zijn het vallen verleerd

Rotterdam, 31 aug. Kinderen moeten tijdens gymles op de basisschool leren vallen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen motorisch minder vaardig worden. Pagina 2

Beeld Romeinse keizer verdwenen

Maastricht, 31 aug. Uit het Centre Céramique in Maastricht is een marmeren beeld verdwenen. Het betreft een kop van de Romeinse keizer Septimius Severus, met een waarde van naar schatting 25.000 euro. Pagina 9

Huntelaar verkast

Gelsenkirchen, 31 aug. Voetballer Klaas-Jan Huntelaar (27) verhuist van AC Milan naar Schalke 04 uit Gelsenkirchen. Pagina 11