Kort nieuws Sport

Wielrenner Gilbert wint Vuelta-etappe en is nieuwe leider

Malaga, 31 aug. Philippe Gilbert heeft gisteren de derde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Belgische renner van Omega Pharma-Lotto soleerde in de rit, tussen Marbella en Malaga over 157 kilometer, in de slotfase naar de dagzege en de leiderstrui. Gilbert had bij de oplopende finish in Malaga enkele seconden voorsprong op de Spanjaard Joaquin Rodriguez. De Belg nam de leiderstrui in het algemeen klassement over van de Brit Mark Cavendish. Denis Mensjov, kopman van de Rabo-ploeg, kwam als zevende over de streep op achttien seconden van de winnaar. Team Sky is in de Ronde van Spanje zwaar getroffen door ziektegevallen. De renners John Lee Augustyn en Ben Swift hebben de Vuelta al verlaten. Ook Simon Gerrans, Ian Stannard en Peter Kennaugh zijn ziek, net als een aantal mensen uit de staf. Gisteren werd ook bekend dat de Noorse renner Thor Hushovd volgend seizoen deel uitmaakt van de nieuwe fusieploeg Garmin-Cervélo. De sprinter reed dit seizoen voor Cervélo. (AFP, ANP)

Rummenigge wil polis internationals

MUNCHEN, 31 aug. Karl-Heinz Rummenigge hoopt dat er een verzekering voor internationals komt. De directievoorzitter van Bayern München heeft bij de voetbalbonden UEFA en FIFA aangegeven dat hij een vergoeding wil als spelers geblesseerd raken bij interlandvoetbal. „Er zijn gesprekken en het schijnt dat de UEFA bereidheid toont om alle Europese clubs tegen dit soort zaken te verzekeren. Niet alleen bij grote toernooien, maar bij alle interlands”, zei Rummenigge tegen persbureau DPA. Bayern legde onlangs een claim neer bij de KNVB omdat Arjen Robben geblesseerd terugkeerde van het WK. De aanvaller is mogelijk tot de winterstop uitgeschakeld. „We zijn nog steeds van mening dat de Nederlanders dat moeten compenseren”, aldus Rummenigge, die met de bond tot een goede en eerlijke oplossing hoopt te komen. (ANP)

Golfer Van der Valk geschorst in Azië

Bangkok, 31 aug. Golfer Guido van der Valk is voor onbepaalde tijd geschorst voor toernooien van de Aziatische Tour. De Nederlandse prof heeft gespeeld op de rivaliserende OneAsia Tour en de boete die daarvoor staat niet betaald. Dat meldt het Franse persbureau AFP. Drie andere golfers zijn bestraft om dezelfde reden: de Schot Simon Yates en de Australiërs Terry Pilkadaris en Matthew Griffin. De vier golfers hebben bij een rechtbank in Singapore bezwaar gemaakt tegen de maatregel van de Aziatische Tour. (ANP)

Laatste WK-finalist uit 1930 overleden

Buenos Aires, 31 aug. De Argentijnse oud-voetballer Francisco Varallo is gisteren op 100-jarige leeftijd overleden. De aanvaller was de laatste nog levende speler van de allereerste WK-finale, in het Centenario-stadion in Montevideo. Argentinië verloor die wedstrijd op 30 juli 1930 van thuisland Uruguay met 4-2. Na het wereldkampioenschap verhuisde Varallo van Gimnasia y Esgrima de la Plata naar topclub Boca Juniors. Voor Boca maakte hij 194 doelpunten in 222 wedstrijden. Dit clubrecord werd pas dit jaar verbroken door de Argentijnse aanvaller Martin Palermo. (AFP, ANP)

Coach Portugal zes maanden geschorst

Lissabon, 31 aug. Carlos Queiroz, de coach van het voetbalelftal van Portugal, is door het Portugese antidopingbureau voor zes maanden geschorst. Dat meldden Portugese media gisteren. Tijdens een trainingskamp in aanloop naar het WK voetbal zou hij een dopingcontrole van zijn voetballers hebben verstoord en de controleurs aggressief hebben bejegend. Queiroz heeft in een reactie laten weten geen bericht over een schorsing te hebben ontvangen. Ook de Portugese voetbalbond zegt van niets te weten. (AFP)

Madrid zonder Ronaldo tegen Ajax

Madrid, 31 aug. Voetballer Cristiano Ronaldo mist op 15 september de thuiswedstrijd van Real Madrid in de Champions League tegen Ajax. De Portugees heeft een enkelblessure en moet ongeveer drie weken rust houden. Ajax moet het in de Spaanse hoofdstad zonder de geschorste Luis Suarez en Jan Vertonghen stellen. Ronaldo raakte zondag geblesseerd in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca (0-0). Naast het duel met Ajax mist hij ook de interlands van Portugal tegen Cyprus (vrijdag) en Noorwegen (7 september). Ook de competitiewedstrijd tegen Osasuna zal de duurste speler van de wereld aan zich voorbij moeten laten gaan. (ANP)