Kies het allerlelijkste gebouw van Nederland

Ruim 160 reacties kwamen via het NRC Cultuurblog en het nextblog binnen op een blogpost die stelde dat Nederland naar Brits voorbeeld best een Carbuncle Cup (Puistencup) kan gebruiken voor het lelijkste nieuwbouwproject van het jaar. Veel in onze bebouwde ruimte bleek de lezers somber, boos of ongelukkig te stemmen.

Daarom laten we de lezer vanaf heden op het NRC Cultuurblog beslissen over het Lelijkste Gebouw van 2010. Een vakjury is er niet en een Cup evenmin, maar dat hoeft democratie niet in de weg te staan. De shortlist bestaat uit negen actuele lelijke gebouwen op basis van de klachten die het blog tot nu toe bereikt hebben. De lijst is beperkt tot nieuwbouw van de afgelopen twee jaar. Bij grote belangstelling organiseren we hierna een tweede peiling met tijdloze creaties als Den Haag Centraal Station of de Neudeflat.

Breng uw stem, eventueel met motivatie, uit op: www.nrc.nl/cultuurblog

    • Coen van Zwol