Filmploeg UEFA op bezoek bij FC Twente

De media-afdeling van de Europese voetbalunie (UEFA) maakt een documentaire over FC Twente. Een videoploeg van de UEFA volgt de voetbalclub uit Enschede nauwgezet bij zijn debuut in de Champions League.

„De club speelt niet alleen voor de eerste keer in de groepsfase van de Champions League, maar is ook voor de eerste keer kampioen van Nederland geworden”, vertelt UEFA-functionaris Jim Agnew op de website van de club over de motieven om FC Twente te volgen.

„We willen laten zien hoeveel werk iedereen bij de club heeft verricht en wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding op de ultieme competitie.”

Richard Peters, woordvoerder van FC Twente: „We zijn vereerd door de interesse van de UEFA. We zijn als enige club gekozen voor het project, omdat het onze eerste deelname is en omdat we in een korte tijd zulke goede prestaties hebben geleverd in Nederland.” De filmploeg van UEFA volgt niet alleen spelers, maar ook mensen van het bestuur, trainers en oud-spelers. De filmpjes komen binnenkort op de website uefa.com. „Het wordt geen bioscoopfilm, maar eerder korte nieuwflashes”, zegt Peters.

FC Twente speelt in de groepsfase van de Champions League tegen titelhouder Internazionale, Werder Bremen en Tottenham Hotspur. (ANP)