Elke tijd zijn Grote Duo

Het gebeurt niet vaak dat twee dingen waar je van houdt samensmelten, om zo gezamenlijk iets nieuws en minstens dubbel zo prachtigs te vormen. Ik wacht bijvoorbeeld nog steeds op de dag dat Albert Heijn komt met gesuikerde kaaskoekjes, of het moment dat eindelijk Disney’s De Kleine Zeemeermin: Zombie Mayhem in de bioscopen draait.

Maar nu is het toch gebeurd. Het is nieuw, het is wonderschoon, het is wat sommigen het bewijs zouden vinden dat Satan bestaat. Het is de Snugerena.

De Snugerena combineert twee zaken: de Macarena en de Snuggie. De Macarena is een hit met bijbehorend dansje uit de jaren 90. Het is samen met de polonaise bovendien de enige dans waar ik de pasjes van ken. In de clip zie je vrouwen in strakke neonkleurige hotpants dansen, terwijl twee louche Spaanse mannetjes in pak zingen en af en toe veelbetekenend hun wenkbrauwen optrekken. Elke tijd heeft zijn Grote Duo: Laurel en Hardy, Snip en Snap, Waldorf en Statler. Wij hielden van onze Macarena Mannetjes.

De Snuggie is een Amerikaanse TellSell uitvinding: het is een fleecedeken met mouwen. Voor mijn gevoel is TellSell zich de laatste tijd vooral aan het toespitsen op het intense comfort van de bankzitter. Alles is zacht en stretch en warm en zegt: draag mij op de bank en eet nachos. Naast de Snuggie is er ook een wearable towel en een kussen waar je je voeten in kan steken, zodat het een pantoffelkussen wordt. Ik vermoed dat het niet lang zal duren voordat TellSell met een soort vacht gaat komen, een fluffy, hypoallergeen en wasbaar pak dat alle kleren overbodig maakt, en ideaal is voor naar je werk, naar een barbecue of als je gaat sleeën met de kids. (Voor op de bank. Met nachos.)

Ik ben het in ieder geval helemaal eens met de pyjama minnende Amerikaan, en hul mezelf ook het liefst in joggingpakken, fleeceoverhemden en dekentjes. Vanaf het moment dat ik van de Snuggie hoorde wilde ik er één. Uit Amerika laten overvliegen leek me wat gortig, dus ik besloot te wachten tot hij hier ook zou komen. Maar nu verlang ik opnieuw naar een Snuggie, naar de échte. Door de Snugerena.

De nieuwe reclame van Snuggie is een lied op de melodie van de Macarena. Dat gaat zo: ‘Watching the show on tv in my Snuggie –- Happy that my hands are free in my Snuggie – I’m just as warm as can be in my Snugggie – Iiiiiiii love my Snuggie!’ Het wordt ondersteund door beelden van blije mensen (en één afgerichte poedel) die de Snugerena doen in nieuwe Snuggie-ontwerpen, zoals tijgerprint, ban de bom-tekens en doodshoofden.

Ik hoop maar dat alle jaren-90-evergreens zo’n nieuw leven krijgen. Voor de TellSell-vacht wil ik graag ‘It’s My Life’ nomineren.

Renske de Greef

    • Renske de Greef