Beste Geert,

Wij schrijven jou deze brief, omdat we ons zorgen maken. Zorgen om jou, om de PVV en om Nederland. Nu is de indruk ontstaan dat deze zorg slechts leeft onder het oudere deel van de aanhang. Maar wij zeggen jou: de zorg leeft generatiebreed.

Die zorg, Geert, betreft de voorgenomen samenwerking met het Christen Democratisch Appèl. Want het zijn weliswaar geen moslims, daar bij het CDA, maar het blijven wel christenen. Christenen die pal staan voor het recht om homoseksuele leraren van scholen te weren. Christenen die gedogen dat homostellen door huwelijksambtenaren worden gediscrimineerd. Christenen die toejuichen dat creationisme aan kinderen wordt onderwezen. Christenen die geloven dat niet de vrouw, maar God over een zwangerschap beslist. Christenen die, kortom, geen ‘religie’ maar een ‘politieke ideologie’ voorstaan. Nogmaals: het zijn dan wel geen moslims.

Maar toch.

Herinner jij je Maxime Verhagen nog, Geert? Die man die jou, als minister van Buitenlandse Zaken, opriep af te zien van Fitna? En wat te denken van Ernst Hirsch Ballin, die als minister van Justitie de AIVD op je afstuurde om te controleren wat je met de Koran ging doen? Om nog maar te zwijgen van Piet Hein Donner, die de strafbaarstelling van godslastering wilde verscherpen – vlak nadat Theo van Gogh was vermoord. Dezelfde strafbaarstelling waarvoor jij nu ook gedaagd wordt, Geert. Wat moeten ze in de rest van de wereld wel niet denken, als wij straks dit soort lui gaan gedogen? Besef je wel wat dat doet met ons imago in het buitenland?

Laat je niet misleiden door de verkiezingsuitslag, Geert. Want er zijn andere opties. Wat te denken van GroenLinks? Die partij heeft jouw vrijheid van meningsuiting altijd verdedigd. Femke ziet moslima’s liever ook niet met een hoofddoek om. En vergeet de SP niet: qua bezuinigingen zijn jullie het zo eens. Wij adviseren je dan ook even een time-out te nemen – en de samenwerking met het CDA te heroverwegen. Anders voorzien wij een scheiding der geesten, Geert. Een afsplitsing dreigt. En dat is in niemands belang.

Was getekend,

Een stel bezorgde, niet-bestaande PVV-coryfeeën.

Rob Wijnberg

    • Rob Wijnberg