7 redenen om uit te gaan

1 muziek

Zeeland Nazomerfestival: Daau

Middelburg: Abdijplein. Tijd: 20.30u. www.theaterzeelandia.nl

Ter gelegenheid van het Zeeland Nazomerfestival is er een gratis concert van Daau (Die Anarchistiche Abendunterhaltung), een Antwerps gezelschap dat met klarinet, cello, accordeon en contrabas de grenzen overschrijdt tussen klassiek, rock en folk.

2 vrouwen/diner

Amsterdam Girl Geek Dinner

Amsterdam: Flexbar. Tijd: 19.00-23.00u. Prijs: 22,50 euro incl. diner. Aanmelden: www.girlgeekdinner.nl

Een avond waarop vrouwen aangemoedigd worden wetenschap, technologie en andere door mannen gedomineerde gebieden te verkennen. Vrouwen die rolmodellen zijn binnen hun werkgebied geven een informele presentatie, waarin zij vertellen over zichzelf en hun werk. Hierna is er tijd voor vragen. Het diner wordt tijdens de presentatie geserveerd. Vanavond is Jane Chadwick te gast en is het thema ‘Geology rocks’. Mannen zijn - op uitnodiging van een vrouw - ook welkom .

3 toneel

Retour Hollandse Spoor

Den Haag: NT gebouw. T/m 9 okt, 20.30u. www.nationaletoneel.nl

Een ‘reality show’ waarin een Poolse bouwvakker, een Somalische piraat, een Russische modeontwerpster en nog zo’n tien andere deelnemers in een (her)integratietraject de opdracht krijgen om de oer-Hollandse toneelklassieker Op Hoop van Zegen van Heijermans te spelen. Met o.a. Victoria Koblenko en Meral Polat, livemuziek en als decor het (nageschilderde) Panorama Mesdag-schilderij. De première is op 4 september.

4 bandcompetitie

Amsterdamse Popprijs 2010

Amsterdam: Panama Studio. Tijd: 21.00u. Entree: 6 euro. www.grap.net & www.panama.nl

GRAP organiseert voor de 15de keer de Amsterdamse Popprijs, de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. Vanavond vindt in Panama Studio de eerste voorronde plaats, met: Days After the Storm, Yori Swart, The Amsterdam Funk Connection, NEON, Prudence en Bark.

5 theater

Tocht

Den Haag: Theater aan het Spui. Tijd: 20.30u. www.rotheater.nl

Arjan Ederveen en Jack Wouterse spelen bij het Ro Theater ‘Tocht’ , een ontroerende voorstelling over eenzaamheid, herinneren en vergeten. Tournee t/m 2 oktober.

6 circustheater

Cirque Plume

Heerlen: Theater Heerlen. Tijd: 20.00u. www.culturanova.nl

Tijdens het festival Cultura Nova vindt de Nederlandse première plaats van ‘L’Atelier du Peintre’, de nieuwe voorstelling van Cirque Plume. Dit Franse gezelschap staat bekend om humoristisch en ontroerend (dierloos) circustheater in de traditie van Cirque du Soleil.

7 lezingen

Bach in de Bieb

Dordrecht: Centrale Bibliotheek. Op 31 aug, 7 & 14 sept, 20.00u. Gratis. www.debibliotheekatotz.nl

In de aanloop naar het eerste Bach Festival Dordrecht (17 t/m 26 sept) wordt er een inleidende lezingencyclus georganiseerd. Spreker is Jan Nuchelmans, musicoloog en artistiek leider van het festival.