5 redenen om tv te kijken

1 reality

Dorpse meiden

Ned. 3, 20.35-21.00 uur

Kijkerspitchwinnaar van TV-Lab gaat over de Brabantse vriendinnen Ellen Lynn, Janneke en Joyce. Naar eigen zeggen een kruising tussen Echte Gooise meisjes en New Kids.

2 repo

Tropic of Cancer

Canvas, 21.10-22.10 uur

Simon Reeve – journalist, schrijver, reiziger en avonturier – reist langs de Kreeftskeerkring, de noordelijke grens van de tropen. Door jungles en woestijnen, langs prachtige, maar vaak bedreigde landschappen en explosieve regio’s, waar boeiende ontmoetingen voor intrigerende verhalen zorgen. Vandaag voert de reis van Mexico tot de Bahama’s.

3 show

So you think you can dance

RTL 5, 22.30-00.00 uur

De televisietalentenjachten zijn weer begonnen. Hier de zoektocht naar het meest favoriete danstalent van Nederland en België.

4 serie

Mad Men

Ned. 23.35-00.10 uur

In alweer de laatste aflevering van dit seizoen keert Don terug naar New York. Betty krijgt ondertussen onthutsend nieuws. Sterling Cooper staat op het punt overgenomen te worden.

5 film

In the Bedroom

BBC 1, 00.05 uur

In het eerste half uur een gewone film over een niet zo boeiend gezin in een dorp in Maine tijdens een lome zomer. Vader (Tom Wilkinson) is huisarts die het liefst op kreeft vist, moeder (Sissy Spacek) leert scholieren Bulgaars zingen, zoonlief (Nick Stahl) studeert voor architect en vrijt met een oudere, gescheiden vrouw (Marisa Tomei). Dan gebeurt er twee keer iets dramatisch. Na de dood van een van de hoofdpersonen vangt regisseur Field verdriet in beelden die niet de verwachte emoties van de nabestaanden tonen, maar de momenten die daaraan voorafgaan, dan wel de ontkenning van rouwgevoelens. Vijf Oscarnominaties (Todd Field, 2001)

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 23.