Vulkaan barst uit op Sumatra

Brastagi. Op het Indonesische eiland Sumatra zijn gisteren ruim tienduizend mensen geëvacueerd nadat de Sinabung-vulkaan voor het eerst in vierhonderd jaar is uitgebarsten. De uitbarsting zorgde voor een rookpluim van anderhalve kilometer hoog. De vulkanische as bedekte een gebied met een omtrek van 30 kilometer rond de vulkaan. Er zijn geen meldingen van doden of gewonden. Foto Reuters Villagers with their body covered in ash from the erupting Mount Sinabung volcano leave their village on motorcycles in Brastagi outside the city of Medan, North Sumatra August 29, 2010. The volcano erupted on the Indonesia island of Sumatra on Sunday for the first time in four centuries, sending smoke 1,500 metres (about 5,000 feet) into the air and prompting the evaucation of thousands of residents, officials said. REUTERS/Stringer (INDONESIA - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) REUTERS