Vetgemest zodat de eigenaar het goed zal hebben

Dit Taiwanese varken is voor de Hongerige Geesten. Tijdens het jaarlijkse offerfeest van de Hakka, een etnische Chinese groep waartoe een kwart van de 23 miljoen Taiwanezen behoort, worden de voorouders herdacht die in 1786 tegen de rebellen vochten om het vaderland te beschermen.

De Hakka-familie die zijn varken het vetst heeft gemest zal volgens de overlevering worden beloond met een stralende toekomst. Hoe zwaar dit varken precies is, is niet bekend.

Het zwaarste varken ter wereld was lange tijd een beest uit de Amerikaanse staat Tennessee dat 1.157 kilo woog. Maar op weg naar de wereldtentoonstelling in Chicago, in 1933, brak het zijn poot, waarna hij werd gedood en opgezet. Nieuwe recordhouder is – voor zover bekend – een varken dat in 1991 in Thailand in een tempel werd geofferd. Deze had een gewicht van 1.499 kilo.