Vetgemest zodat de eigenaar het goed zal hebben

Hsinchu. Dit Taiwanese varken is voor de Hongerige Geesten. Tijdens het jaarlijkse offerfeest van de Hakka, een etnische Chinese groep waartoe een kwart van de 23 miljoen Taiwanezen behoort, worden de voorouders herdacht die in 1786 tegen de rebellen vochten om het vaderland te beschermen. De Hakka-familie die zijn varken het vetst heeft gemest zal volgens de overlevering worden beloond met een stralende toekomst. Hoe zwaar dit varken precies is, is niet bekend. Het zwaarste varken ter wereld was lange tijd een beest uit de Amerikaanse staat Tennessee dat 1.157 kilo woog. Maar op weg naar de wereldtentoonstelling in Chicago, in 1933, brak het zijn poot, waarna hij werd gedood en opgezet. Nieuwe recordhouder is - voor zover bekend - een varken dat in 1991 in Thailand in een tempel werd geofferd. Deze had een gewicht van 1.499 kilo. A man stands in front of his fattened sacrificial pig as part of the Hakka Yimin Festival in Hsinchu August 29, 2010. During the festival, believers worship ancestors who fought for the government against rebels during ancient times to protect their homeland. After their deaths, locals started sacrificing pigs as offerings during the annual Hungry Ghost festival to commemorate their bravery. The sacrifice preludes with a competition for the fattest pig in town and the family that offers the fattest pig is believed to receive a great blessing. REUTERS/Nicky Loh (TAIWAN - Tags: ODDLY SOCIETY ANIMALS RELIGION) REUTERS

Dit Taiwanese varken is voor de Hongerige Geesten. Tijdens het jaarlijkse offerfeest van de Hakka, een etnische Chinese groep waartoe een kwart van de 23 miljoen Taiwanezen behoort, worden de voorouders herdacht die in 1786 tegen de rebellen vochten om het vaderland te beschermen.

De Hakka-familie die zijn varken het vetst heeft gemest zal volgens de overlevering worden beloond met een stralende toekomst. Hoe zwaar dit varken precies is, is niet bekend.

Het zwaarste varken ter wereld was lange tijd een beest uit de Amerikaanse staat Tennessee dat 1.157 kilo woog. Maar op weg naar de wereldtentoonstelling in Chicago, in 1933, brak het zijn poot, waarna hij werd gedood en opgezet. Nieuwe recordhouder is – voor zover bekend – een varken dat in 1991 in Thailand in een tempel werd geofferd. Deze had een gewicht van 1.499 kilo.