Verhagen verdient vertrouwen, tenzij

Als CDA-stemmer vind ik het verschrikkelijk dat door zogenaamde ‘CDA-prominenten’ gesuggereerd wordt dat het voor een ieder vreselijk is als er een kabinet van VVD, CDA (met gedoogsteun van de PVV) zou komen. Het is ook beschamend om te stellen dat Wilders een verschrikking zou zijn. Ik ken heel wat bijbelgetrouwe christenen, die ‘links’ veel erger voor land en volk achten. Dat alternatief wordt helaas niet of nauwelijks genoemd. Trouwens: men mag erop rekenen dat de SGP eveneens gedoogsteun zal geven en soms ook de CU. Het alternatief zou zijn een zwalkend, onbetrouwbaar kabinet waarin PvdA of D66 zoals gebruikelijk de zaak laten springen, zoals in het verleden gebeurde. Geef Verhagen het vertrouwen, zolang niet gebleken is dat hij het CDA verkwanselt.

J. de Kok

Zoetermeer

    • J. de Kok