Verbeteringen iPhone en iPad apps

Vanaf zaterdag is een nieuwe versie van de app voor iPhone en iPad beschikbaar. Op dit blog hebben we in de reacties veel wensen van de gebruikers gehoord. Op basis daarvan hebben we een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. De iPad app kan nu inzoomen op de krantenpagina’s in originele opmaak. De pagina’s zijn zo groot

In de nieuwe apps staat ook een sectiemenuIn de nieuwe apps staat ook een sectiemenu

Vanaf zaterdag is een nieuwe versie van de app voor iPhone en iPad beschikbaar. Op dit blog hebben we in de reacties veel wensen van de gebruikers gehoord. Op basis daarvan hebben we een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

  • De iPad app kan nu inzoomen op de krantenpagina’s in originele opmaak. De pagina’s zijn zo groot gemaakt dat u ze net kan lezen. Als we echt superscherp beeld originele opmaak mee zouden sturen zou de bestandsgrootte en downloadtijd van de app wat uit de hand lopen. De advertenties en familieberichten zijn op deze manier ook te lezen, wat belangrijk is omdat daar geen tekstversie van is.

Pop up schermen en plaatjes zijn groter.Pop up schermen en plaatjes zijn groter.

  • Het pop-up schermpje voor artikelen op de iPad is groter gemaakt. U kunt deze ook maximaliseren tot het volledige scherm.
  • De kwaliteit van de plaatjes is sterk verbeterd. Ook infographics zijn nu goed leesbaar.
  • In zowel de iPhone app als de iPad app is nu ook een menubalk opgenomen met de verschillende secties van de krant.

De gebruikers van de apps raden we aan om zo snel mogelijk even de update op te halen in de App Store.  In de release notes worden nog een aantal kleine verbeteringen genoemd.

We werken momenteel nog aan mogelijkheden om artikelen als favoriet te markeren zodat u ze kan bewaren in een persoonlijk lijstje. Ook wordt gewerkt aan een zoekfunctie.

Naschrift:
Gebruikers met een iPhone met iOS3 hebben zaterdag problemen ervaren met de nieuwe app. Een nieuwe update met een oplossing voor dit probleem zal naar verwachting vandaag (maandag) nog verschijnen.

    • edwin