vandaag

In het nieuws:

Twee universiteiten openen het nieuwe academische jaar. De Radboud Universiteit Nijmegen en de TU Delft houden vandaag de jaarlijkse ceremonie. Met bekende gastsprekers, o.a. Shell-topman Peter Voser in Delft. De overige Nederlandse universiteiten volgen een week later.

In Arnhem wordt vandaag het Nederlands Olympisch jeugdteam gehuldigd. Nederland behaalde vier medailles in Singapore. Zeilster Daphne van der Vaart en de hockeysters wonnen een gouden medaille. Prins Willem-Alexander zal de ploeg huldigen.

De Libische leider Gaddafi zet zijn bezoek aan Italië voort, waar hij gisteren arriveerde voor een driedaagse reis. Gaddafi is in Italië om de band tussen de landen te versterken. De landen sloten in 2008 een verdrag, waarbij Italië beloofde voor 5 miljard euro te investeren in ex-kolonie Libië, als compensatie voor de koloniale overheersing.