Sport kort

Renner Hoetarovitsj wint etappe in Vuelta, leiderstrui Cavendish

MARBELLA. De Wit-Rus Jaoeheni Hoetarovitsj heeft gisteren de tweede etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De rit ging van Alcalá de Guadaíra naar Marbella over een afstand van 173 kilometer. Hoetarovitsj was in de massasprint te sterk voor de Britse topsprinter Mark Cavendish. Cavendish behield wel de leiderstrui, die hij zaterdag veroverde dankzij de overwinning van zijn ploeg HTC-Columbia in de eerste etappe, een ploegentijdrit. (ANP)

Schaatser Davis kiest Mueller als coach

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De Amerikaanse schaatser Shani Davis wordt komend seizoen gecoacht door zijn landgenoot Peter Mueller. Ze bereikten dit weekeinde in Salt Lake City een akkoord. De meervoudig olympisch en wereldkampioen volgde de afgelopen jaren zijn eigen weg en werd bij grote toernooien begeleid door de Amerikaanse bond. Mueller werd begin vorig seizoen ontslagen in Noorwegen, maakte het seizoen af als privécoach van broer en zus Bøkko en ontving van de Noorse bond een afkoopsom. Davis en Mueller vormen een commerciële ploeg, met een Noorse sponsor.

Weer wereldrecord Rudisha op 800 meter

RIETI. David Rudisha heeft voor de tweede keer in korte tijd het wereldrecord op de 800 meter aangescherpt. Nadat de 21-jarige Keniaanse atleet vorig weekeinde in Berlijn was uitgekomen op een tijd van 1.41,09, liep hij gisteren in Rieti (Italië) naar een nieuwe toptijd van 1.41,01. (ANP)

Volleybalsters VS winnen Grand Prix

NINGBO. De Amerikaanse volleybalsters hebben voor de derde keer de eindzege in de World Grand Prix behaald. In de finaleronde in Ningbo (China) versloegen de VS gisteren in hun laatste duel Japan met 3-0. Brazilië werd tweede, voor de Italiaanse vrouwen. Nederland had zich niet geplaatst voor de finaleronde. (ANP)

Beachvolleyballers niet op het podium

SCHEVENINGEN. Bij de World Tour in Scheveningen zijn de Nederlandse beachvolleybalkoppels Emiel Boersma-Daan Spijkers en Sanne Keizer-Marleen van Iersel gisteren vierde geworden. Bij de mannen wonnen de Amerikanen Casey Jennings en Kevin Wong het toernooi, bij de vrouwen de Braziliaansen Maria Antonelli en Talita Antunes Da Rocha. (ANP)

Chinezen dominant bij WK badminton

PARIJS. De Chinees Chen Jin heeft gisteren de wereldtitel badminton veroverd. Hij versloeg in de finale oud-wereldkampioen Taufik Hidayat uit Indonesië: 21-13 en 21-15. Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Chinese Lin Wang. Zij versloeg in de finale haar landgenote Wang Xin met 21-11, 19-21 en 21-13. (ANP)