Real Madrid speelt gelijk, Barcelona wint

Real Madrid is de Spaanse voetbalcompetitie begonnen met puntenverlies. De opnieuw drastisch vernieuwde ploeg van trainer José Mourinho bleef tegen Real Mallorca steken op 0-0. Landskampioen Barcelona versloeg Racing Santander: 3-0.

Real Madrid speelde een matige wedstrijd op Mallorca en kreeg nauwelijks kansen. Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuain misten de scherpte bij goede mogelijkheden. Mourinho liet miljoenenaankopen als Mesut Özil en Sami Khedira op de reservebank. Rafael van der Vaart behoorde niet tot de spelersgroep. Angel di Maria, Sergio Canales en Ricardo Carvalho mochten wel beginnen, maar maakten weinig indruk.

Barcelona won eenvoudig van Racing Santander na een snel doelpunt van Lionel Messi. Andres Iniesta en David Villa scoorden ook. Valencia, dat deze zomer Villa en David Silva zag vertrekken, won van Malaga (3-1), met de voor het Nederlands elftal opgeroepen Hedwiges Maduro op de bank.

In Engeland won landskampioen Chelsea ook zijn derde wedstrijd, opnieuw zonder tegendoelpunt. Na twee keer 6-0 won de ploeg van trainer Carlo Ancelotti met 2-0 van Stoke City. Florent Malouda en Didier Drogba maakten de doelpunten. Een tegenvaller was het uitvallen van Frank Lampard. De middenvelder wacht een liesoperatie.

Ook Arsenal en Manchester United kwamen tot een overwinning. De ploeg uit Londen won van Blackburn Rovers (2-1), door doelpunten van Theo Walcott en Andrei Arsjavin. Robin van Persie moest met een enkelblessure voortijdig het veld verlaten en staat tien dagen aan de kant. Manchester United won op eigen veld van West Ham United (3-0), door treffers van Wayne Rooney, Nani en Dimitar Berbatov.

Liverpool behaalde zijn eerste competitiezege. De tegenstander van FC Utrecht in de Europa League won met 1-0 van West Bromwich Albion. Fernando Torres maakte na ruim een uur de enige treffer en werd vervangen door Ryan Babel. Dirk Kuijt speelde de hele wedstrijd voor Liverpool. Manchester City verloor in de slotminuut met 1-0 bij Sunderland door een doelpunt van Darren Bent.

In Duitsland was aanvaller Ruud van Nistelrooy opnieuw beslissend voor Hamburger SV. De oud-international zette zijn ploeg zaterdag tegen Eintracht Frankfurt tien minuten voor tijd op voorsprong, waarna José Paolo Guerrero ook nog scoorde (3-1). Joris Mathijsen had het eerste doelpunt gemaakt. De 34-jarige Van Nistelrooy maakte in het eerste competitieduel tegen Schalke 04 ook al twee doelpunten.

Schalke verloor dit weekeinde opnieuw, nu van Hannover 96 (2-1). Trainer Felix Magath haalde na afloop hard uit naar zijn spelers. Schalke hoopt voor het sluiten van de transferperiode Klaas-Jan Huntelaar vast te leggen.

Landskampioen Bayern München, dat vrijdag verloor van Kaiserslautern, moet mogelijk Arjen Robben de rest van het kalenderjaar missen. De revalidatie van de aanvaller (hamstringblessure) verloopt stroef, verklaarde sportdirecteur Christian Nerlinger gisteren in Bild am Sonntag.

VfL Wolfsburg, van voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren, kwam met 3-0 voor tegen Mainz, maar verloor met 4-3. Ook Bayer Leverkusen blameerde zich op eigen veld. Borussia Mönchengladbach won met 6-3. (ANP)