Opklaringen

Na het waterballet van de afgelopen dagen laten de vooruitzichten eindelijk droog weer zien. De temperatuur blijft voorlopig nog wat aan de lage kant. Diverse lagedrukgebieden hebben het weerbeeld overheerst, waardoor eind augustus bijzonder nat is verlopen. Maar vanaf morgen komen hogedrukgebieden met beter weer geleidelijk de kant van Nederland op. De kern ervan zal zich een aantal dagen boven de Britse Eilanden nestelen.

Echt warm zomerweer zit er echter niet in. Aan de oostflank van dit gebied met mooi weer blijft de wind namelijk uit noordelijke richting waaien, waardoor betrekkelijk koele lucht deze kant op komt.

Vanavond is het op een enkele bui op de Wadden na droog en gedurende de nacht klaart het steeds breder op. De wind neemt af en landinwaarts koelt het het meest af, met 8 à 9 graden. Ook zijn er wat mistbanken.

Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het noorden groeien de wolken wat verder uit en vallen er nog enkele lichte buitjes. De noordwestenwind is zwak tot matig en de maxima komen uit op 16 en 17 graden in de noordelijke helft, verder zuidwaarts wordt 18 à 19 graden gehaald.

De rest van de week verloopt rustig met zonnige perioden, een zwakke tot matige noordenwind en maxima rond 19 graden.