op nrcnext.nl

Tilt-shift

Opnieuw een blog over tilt-shift, een bijzondere fotografietechniek. Bij tilt-shift maakt een fotograaf duizenden foto’s met een lens die het diepte-effect dramatiseert, om de foto’s achter elkaar te plakken zodat alles een beetje houterig beweegt. Kunstenaar Pilpop leidt je met behulp van dit fotofilmpje door Berlijn.

Conflict: vrouw én moeder

Thuis en met een baby aan de borst: een ideaalbeeld voor vrouwen, dat volgens de Franse filosofe Elisabeth Badinter de afgelopen jaren veel terrein heeft gewonnen. En, volgens de filosofe, een gevaar voor een hele reeks verworvenheden van het feminisme. Een goede moeder moet afstand bewaren tot haar kind, volgens Badinter.

Favoriete komkommer

Vrijdag stond voor de laatste keer komkommernieuws in nrc.next. We hebben de vijf leukste berichten uitgekozen. Reageerders kunnen via het blog stemmen op het bericht waarover ze graag meer willen lezen. De kandidaten:

Drie lijgers geboren in dierentuin Taiwan

Boer Frans uit huis gezet om ruzie met vader

Octopus Paul krijgt een platencontract

Man kijkt nu eenmaal naar mooie vrouwen

Madonna laat haar handen verjongen