'Mad men' is opnieuw beste dramaserie

Mad Men heeft voor de derde keer de belangrijkste Emmy Award voor beste dramserie gewonnen. Het nieuwe Modern family won de prijs voor beste comedy.

Dat is gisteravond in Los Angeles bekendgemaakt op het gala van de Emmy Awards, de belangrijkste prijs voor tv-producties. Alleen Amerikaanse series komen in aanmerking, voor de rest van de wereld zijn er later dit jaar de Internationale Emmy Awards.

Met haar derde seizoen won de serie over reclamemakers in het begin van de jaren zestig opnieuw de prijs. Er waren sterke concurrenten voor Mad men: Breaking Bad, Dexter, The Good Wife, True Blood en het dit jaar beëindigde Lost. De beste mannelijke hoofdrol was Bryan Cranston in Breaking Bad en de beste bijrol ging naar Aaron Paul in diezelfde serie. Beste vrouwelijke hoofdrol was verrassend voor Kyra Sedgwick in de boeiende politieserie The Closer. Beste miniserie was het tiendelige oorlogsdrama The Pacific.

Modern family was andere comedyseries als Curb Your Enthusiasm, Glee, Nurse Jackie, The Office en 30 Rock de baas. Modern family portretteert drie moderne gezinnen met kinderen in de dagelijkse strijd om het bestaan. De serie is vanaf 5 oktober te zien op RTL5.

Beste actrice in een comedy was Edie Falco als de cynische verpleegster in Nurse Jackie. Als maffiavrouw in The Sopranos won Falco eerder driemaal de prijs voor beste actrice in een dramaserie. Beste mannelijke comedyacteur was was Jim Parsons als een van de vier bevriende geniale maar wereldvreemde wetenschappers in de comedy The Big Bang Theory (2007), sinds kort iedere werkdag op Veronica.

The Daily show with Jon Stewart won voor de negende keer op rij in de categorie talkshows.

Van de genomineerde series is Breaking bad de enige die in Nederland niet is uitgezonden. Wel zijn de eerst twee seizoen op dvd verschenen. Breaking bad gaat over een leraar scheikunde die zijn kennis van chemie gebruikt om zich in de drugshandel te begeven.

Meer over ‘Breaking bad’: vrijdag in het Cultureel Supplement