Kort nieuws voorpagina

Misdaadschrijver Appie Baantjer (86) overleden

AMSTERDAM, 30 aug. Schrijver Appie Baantjer is op 86-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Hij werd vooral bekend met zijn boekenreeks rond rechercheur De Cock. Op basis van de boeken is een televisieserie gemaakt waarin acteur Piet Römer de hoofdrol vertolkte. Pagina 8

Japan poogt stijgen van yen te stoppen

Tokio, 30 aug. De Japanse centrale bank heeft extra noodleningen beschikbaar gesteld aan banken in een poging de stijging van de waarde van de yen te stoppen. De actie van de centrale bank moet het economisch herstel stimuleren. Pagina 9

Orkaan: avondklok op Sint Maarten

WILLEMSTAD, 30 AUG. Op de Antilliaanse eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius is ter voorbereiding van de komst van de orkaan Earl een avondklok ingesteld. Scholen en winkels zijn vandaag gesloten. Pagina 3

‘Eicel invriezen moet kunnen’

Rotterdam, 30 aug. De verenigingen van gynaecologen en klinisch embryologen hebben geen problemen met het invriezen van eicellen voor vrouwen die willen wachten met het krijgen van kinderen. Dat schrijven ze vandaag in een opinieartikel in deze krant. Pagina 7

NOC*NSF: budget verviervoudigen

Arnhem, 30 aug. Als Nederland bij de toptien van sportlanden wil gaan behoren, zullen de uitgaven voor topsport op termijn verviervoudigd moeten worden. Dat staat in een studie van sportkoepel NOC*NSF. Pagina 11

Senator kritiek beu

Den Haag, 30 aug. Fractievoorzitter in de Eerste Kamer Werner (CDA) is alle kritiek op zijn partij beu. Tien (oud-)politici roepen vandaag in een open brief in de Volkskrant de VVD en het CDA op af te zien van de regeringssamenwerking met de PVV. Pagina 3