Kort nieuws Sport

Golfer Van der Valk geschorst, Boeljon derde in Helsinki

HELSINKI, 30 aug. Golfer Guido van der Valk is voor onbepaalde tijd geschorst voor toernooien van de Aziatische Tour. De Nederlandse prof heeft gespeeld op de rivaliserende OneAsia Tour en de boete die daarvoor staat, niet betaald. Van der Valk speelde onlangs het Thailand Open van OneAsia en liet na de bijbehorende boete van 5.000 dollar te betalen aan de Aziatische Tour. Golfster Christel Boeljon is op de gedeelde derde plaats geëindigd in de Finnair Masters. De Nederlandse, lid van het Golf Team Holland, sloot het evenement af met een knappe ronde van 67 en kwam daarmee uit op een totaal van 206 (-7). Dat leverde haar een premie op van ruim 10.000 euro. De hoofdprijs van 30.000 euro was voor de Zuid-Afrikaanse Lee-Anne Pace. Ze bleef als enige binnen de 200 slagen voor de 54 holes in Helsinki: 199 (-14). (ANP)

Spaanse wegracers heersen in Amerika

INDIANAPOLIS, 30 aug. De Spaanse wegracers hebben gisteren gedomineerd in de Grote Prijs van Indianapolis. Dani Pedrosa (MotoGP), Toni Elias (Moto2) en Nicolas Terol (125cc) bleven de concurrentie op het Amerikaanse circuit voor. Pedrosa heeft door zijn overwinning nog een achterstand van 68 punten op de klassementsleider, zijn landgenoot Jorge Lorenzo, die gisteren derde werd.De Italiaanse titelverdediger Valentino Rossi kwam als vierde over de streep. De races in Indianapolis kenden ook een jong slachtoffer. Een jongen van 13 jaar kwam in een wedstrijd in het voorprogramma ten val en overleed later aan zijn verwondingen. Het was het eerste dodelijke incident op het circuit van Indianapolis sinds 2003. (ANP)

Japan benoemt nieuwe bondscoach

TOKIO, 30 aug. De zoektocht naar een nieuwe bondscoach van Japan is eindelijk volbracht. De Japanse voetbalbond JFA bevestigde vandaag dat de Italiaan Alberto Zaccheroni de opvolger wordt van de vertrokken Takeshi Okada. De 57-jarige Zaccheroni zal morgen worden gepresenteerd. Hij is oud-trainer van AC Milan en Juventus. Zijn aanstelling kwam in ieder geval voor Nikkan Sports als een verrassing. De sportkrant meldde vanmorgen in zijn maandageditie nog stellig dat de voormalige Argentijnse bondscoach Jose Pekerman een akkoord had bereikt met de JFA. (ANP)

Laarakkers wint kür en GP in Polen

WROCLAW, 30 aug. Christa Laarakkers heeft op de slotdag van het dressuurconcours in de Poolse plaats Wroclaw de kür op muziek gewonnen. Ze haalde voor de proef met haar succespaard Divoza Horseworld Ovation een score van 76,20 procent, bijna een procent meer dan de Pool Michal Rapcewicz (Randon). Laarakkers was zaterdag met Ovation ook al de beste in de Grand Prix. (ANP)

Darter Van Gerwen verliest in finale

LONDON, 30 aug. Michael van Gerwen is er niet in geslaagd het darttoernooi van London Ontario, onderdeel van het PDC Players Championship, op zijn naam te brengen. De Nederlander verloor in de Canadese stad in de finale van de Engelsman Jamie Caven: 4-6. Van Gerwen kwam met 0-4 achter maar kwam nog terug tot 4-5. Echt spannende werd het echter niet. Caven verdiende met zijn zege ruim 6.000 euro. Van Gerwen kreeg de helft. (ANP)

Crosser De Reuver kampioen MX1

EMMEN, 30 aug. Motorcrosser Marc de Reuver heeft gisteren in Emmen in de voorlaatste race van het open Nederlands kampioenschap de titel in de MX1-klasse veroverd. De Reuver won op het door de regen loodzwaar geworden circuit beide manches. De coureur is daardoor bij de laatste ONK-cross niet meer in te halen door de concurrenten. (ANP)

Van den Berg wint Fins open 10-ball

VANTAA, 30 aug. Poolbiljarter Nick van den Berg heeft het Finland Open 10-ball, onderdeel van de Euro Tour, op zijn naam gebracht. De Nederlander won zaterdagavond in de finale met groot machtsvertoon van de Brit Karl Boyes: 8-1. (ANP)

Franse renners Skil

RIJSWIJK, 30 aug. De Nederlandse wielerploeg Skil-Shimano heeft twee Franse renners ingelijfd. De klimmers Thomas Bonnin en Thomas Damuseau tekenden een contract voor twee jaar, met een optie voor een derde jaar. (ANP)