Kort nieuws Economie

LeasePlan meldt forse winststijging

Almere, 30 aug. LeasePlan heeft de nettowinst over het eerste halfjaar van 2010 met bijna 50 procent zien stijgen naar 90 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg de winst nog 61 miljoen euro. Dat maakte het grootste autoleasebedrijf van Nederland vandaag bekend. Het bedrijf uit Almere lanceerde dit jaar een internetspaarbank voor particulieren en bedrijven, de LeasePlan Bank. Het nieuwe initiatief droeg bij aan de succesvolle eerste helft van 2010, aldus het bedrijf. (ANP)

Meer dividend uitgekeerd

Den Haag, 30 aug. Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen hebben in het eerste halfjaar van 2010 ruim 7 miljard euro aan dividend uitgekeerd. Dat is 300 miljoen euro meer dan een jaar eerder, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag gemeld. De dividenduitkeringen waren in de eerste zes maanden van dit jaar bijna 5 procent hoger dan in de vergelijkbare periode van 2009, aldus het CBS. Maar het niveau is nog altijd flink lager dan voor de financiële crisis. Niet-financiële bedrijven keerden meer dividend uit. Maar de meeste financiële bedrijven zijn door de crisis niet in staat gebleken dividend uit te keren. Zij betaalden in de eerste helft 112 miljoen euro uit aan de aandeelhouders, tegenover 160 miljoen in 2009. (ANP)

Uitzendbureaus optimistisch

Den Haag, 30 aug. Uitzendbureaus zijn positief over de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. Afgelopen maand verwachtte een ruime meerderheid van de uitzendondernemingen het personeelsbestand in de komende drie maanden uit te breiden. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Slechts 2 procent van de ondernemers in de uitzendbranche voorziet een krimp van de werkgelegenheid in de komende maanden. (ANP)