Het is nóg erger met brommers op fietspad

De goed geargumenteerde bezwaren van Ewout Houwerzijl (NRC Handelsblad, 28 augustus) tegen scooters op het fietspad onderschrijf ik volkomen. Hier zij nog een ander gevaarlijk aspect vermeld: sommigen maken op misdadige manier gebruik van de ‘macht’ die ze aan hun hogere snelheid en prominente aanwezigheid menen te ontlenen. Zo werd onlangs een dorpsgenoot in elkaar geslagen omdat hij een opmerking had gemaakt tegen een scooterrijder die tegen de richting in op het fietspad reed. Zelf kreeg ik deze zomer een klodder spuug over me heen van een jonge tegenligger die vond dat ons groepje van twee-aan-twee rijdende fietsers niet snel genoeg weer achter elkaar invoegde. En je kunt zo iemand er niet eens op aanspreken, want dan is hij alweer aan de horizon verdwenen.

Barbara van Schreven

Bussum

    • Barbara van Schreven