Film van de dag

Life And Death Of Peter Sellers, The (2004) Pers: Geoffrey Rush Dir: Stephen Hopkins Ref: LIF052AY Photo Credit: [ Hbo/BBC Films / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Life And Death Of Peter Sellers, The (2004) Pers: Geoffrey Rush Dir: Stephen Hopkins Ref: LIF052AY Photo Credit: [ Hbo/BBC Films / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

The Life and Death of Peter Sellers. Wat onevenwichtige, biografische speelfilm over Peter Sellers. De Britse acteur mocht dan de man zonder persoonlijkheid zijn – “die heb ik chirurgisch laten verwijderen”, zei hij zelf bij herhaling – hij was ook uitermate op zichzelf gesteld. De film onderneemt gekunstelde pogingen tot psychologisch inzicht in deze kwikzilverachtige persoonlijkheid en herbergt veel nagespeelde scènes uit Sellers’ films. Met Geoffrey Rush op dreef als Sellers, Emily Watson als Sellers’ eerste vrouw en Charlize Theron als Britt Ekland, Sellers’ latere echtgenote. (Stephen Hopkins, 2004, VS/GB), BBC 2, 0.30-2.25u.André Waardenburg