Wind, buien

Het einde van het natte wisselvallige weer lijkt in zicht: vanaf dinsdag zorgt een hogedrukgebied voor een overwegend droge periode met bovendien meer zonneschijn en stijging van temperatuur. Tot die tijd hebben we nog met fris weer en enkele buien te maken. Ze komen vandaag vanaf de Noordzee het land binnen en gaan plaatselijk met onweer en hagel gepaard. In het oosten passeren de buien vooral vanmiddag en vanavond. Tijdens de droge perioden zal de zon af en toe fel doorbreken. Het wordt in de koele lucht maximaal een graad of 17. De westelijke wind waait matig, aan de kust soms vrij krachtig, kracht 5.

Morgen ontstaat op de Noordzee een actief lagedrukgebied met bestemming Denemarken. De depressie veroorzaakt veel wind: aan zee kracht 6 tot 7, boven land rond kracht 5 met flinke windstoten. In de ochtend kan de zon zich nog even laten zien en blijft het bij een enkele losse bui, in de middag en avond volgt er vanuit het westen veel bewolking met buiige regen en lokaal onweer. Het is ronduit koud; de middagtemperatuur komt niet boven 15 graden uit.

Maandag breekt de zon door, maar vallen ook nog een paar buien. Het waait eerst stevig, later op de dag neemt de wind af. De temperatuur stijgt tot 17 à 18 graden.

Vanaf dinsdag krijgt de zon meer ruimte en is het een tijdje overwegend droog. De temperatuur stijgt naar de 20 graden.