Volgende week in NRC Handelsblad

Aan de pinguïn leest men de toestand van het milieu af. Foto AFP African penguins (Spheniscus demersus), also known as Black-footed Penguin, are pictured at Table Mountain National Park between Simon's Town and Cape Point, near Cape Town, in South Africa, on July 4, 2010. The park is frequently visited by tourists wanting to see the thriving colonies of African penguins. AFP PHOTO/Jewel SAMAD
Aan de pinguïn leest men de toestand van het milieu af. Foto AFP African penguins (Spheniscus demersus), also known as Black-footed Penguin, are pictured at Table Mountain National Park between Simon's Town and Cape Point, near Cape Town, in South Africa, on July 4, 2010. The park is frequently visited by tourists wanting to see the thriving colonies of African penguins. AFP PHOTO/Jewel SAMAD AFP

Maandag

Op de binnenlandpagina een portret van Paul Sebes, de literair agent van half Nederland, naar aanleiding van Manuscripta, de beurs voor het boekenvak, die volgend weekeinde wordt gehouden.

Dinsdag

Op de sportpagina een interview met Maurits Hendriks, technisch directeur van de sportkoepel NOC*NSF.

Woensdag

Op de Achterpagina aandacht voor de tocht die Herman Vuijsje maakte langs de Muur van Hadrianus. Vuijsje wandelde met zijn ogen.

Donderdag

Bunker Roy (65) is een super eigenwijs mannetje. Hij was voorbestemd voor een glansrijke carrière. Als topbureaucraat. Of als diplomaat. Maar Bunker Roy sloeg de omgekeerde richting in. Hij maakte het Indiase platteland tot zijn werkterrein. Een reportage in het katern Economie.

Vrijdag

In Cultureel Supplement ‘Kunst in Paramaribo’. In de bijlage Boeken aandacht voor Freedom van Jonathan Franzen. Twee recensenten buigen zich over de nieuwe roman van de Great American Novelist.

Zaterdag

In NRC Weekblad praat Marjoleine de Vos met Gerard Koolschijn over zijn vertaling van Paulus’ brief aan de Romeinen. Paulus schrijft geen normaal Grieks.

In de bijlage Wetenschap alles over het leven van de pinguïns en hun betekenis voor het voortbestaan van de aarde.

Artikelen onder voorbehoud