selectie zaterdag

informatief

Vranckx: Stof, modder en sneeuw. De M56 tussen de Russische steden Nerjoengri en Jakoetsk is een nachtmerrie voor truckers. Het is er te koud voor asfalt dus de weg is niet meer dan een nogal breed uitgevallen pad. Als het regent zakken de vrachtwagens weg in de modder en als het warm en zonnig is kan je nauwelijks iets zien door opwaaiende stofwolken. Canvas, 20.10-20.40u.

Het uur van de wolf: Bon Jovi, De band en het bedrijf. Bon Jovi is een van de best verkopende rockbands ter wereld. Na 27 jaar vult de band nog steeds met gemak de grootste stadions en hun ambitie en spelplezier is nog lang niet gedoofd. Frontman Jon Bon Jovi is de manager en onbetwiste leider. De band kijkt tijdens hun nieuwe tour openhartig terug op ruim een kwart eeuw samenspelen in een documentaire over succes, leiderschap en volwassen worden. Ned.3, 20.40-22.00u.

drama

Emma. Derde deel van vier, naar de roman van Jane Austen. Emma Woodhouse (Romola Garai) is knap en rijk. Ze houdt van koppelen en roddelen, maar bezweert dat ze zelf nooit zal trouwen. Ze is wel benieuwd naar de mysterieuze Frank Churchill, de zoon van een vriend van haar vader, aan wie ze voorstelt een bal te organiseren. Met Jonny Lee Miller als Mr. Knightley en Michael Gambon als Emma’s vader. Ned.2, 20.25-21.20u.

muziek

Soul Symphonic. Rechtstreeks verslag vanaf de Uitmarkt in Amsterdam. Nationale en internationale artiesten zingen en spelen hits van soulsterren op het Museumplein. Het 82-koppige symfonieorkest Holland Symfonia o.l.v. de Amerikaan Charles Floyd begeleidt o.a. Boris, Michelle David, The Trammps en Tania Kross. Ned.2, 21.05-21.55u.

Mystery Land. Verslag vanaf het festival Mystery Land in de Haarlemmermeer, met muziek, theater en gesprekken voor en achter de schermen door Nicolette Kluijver. Ned.3, 23.30-01.05u.