Kort nieuws voorpagina

Fed speculeert op interventies in economie VS

New York, 28 aug. De Amerikaanse centralebankier Ben Bernanke heeft gezegd dat de Fed „onconventionele maatregelen” kan nemen om de Amerikaanse economie aan te jagen, die zich trager herstelt dan werd verwacht. Pagina 15

Drugshandelaar Dino S. is gepakt

Amsterdam, 28 aug. Dino S., een van meest gezochte criminelen van Nederland, is gisteravond in Amsterdam door een arrestatieteam aangehouden op de Rozengracht. Hij werd in december in Haarlem bij verstek tot acht jaar cel veroordeeld wegens leiding geven aan een internationale drugsbende. Pagina 3

Patiënten verlaten ziekenhuis sneller

Rotterdam, 28 aug. Door de marktwerking liggen patiënten steeds korter in het ziekenhuis. Vorig jaar daalde de ligduur met 5 procent tot 3,3 dagen. Sommige ziekenhuizen verminderden in 2009 hun behandeltijd met meer dan 10 procent. Pagina 3

Birmese militairen azen op regering

Rangoon, 28 aug. Hoge militairen van de Birmese junta hebben gisteren hun posities opgegeven, naar verluidt om regeringsposities te kunnen innemen na de eerste parlementsverkiezingen in twintig jaar, op 7 november. Pagina 5

Inzicht in Japanse executieruimte

Tokio, 28 aug. De Japanse justitie heeft gisteren een aantal lokale journalisten rondgeleid in een dodencel en de executieruimte in een gevangenis in Tokio. Buitenlandse journalisten waren niet welkom. Het was voor het eerst dat de ruimtes werden getoond. Pagina 5

Molenaar showt 90ste collectie

Amsterdam, 28 aug. Volgende week zondag showt Frans Molenaar zijn negentigste collectie in het Amsterdamse Amstel Hotel. De 70-jarige couturier is ruim een halve eeuw werkzaam in de mode. Pagina 9

Civetkatkoffie weg

Jakarta, 28 aug. De unieke Luwak-koffie, die wordt gemaakt van koffiebonen die uitgepoept zijn door de wilde civetkat, dreigt verloren te gaan, waarschuwen koffiekenners. Pagina 5