Kort nieuws Sport

‘Droomloting’ voor FC Utrecht: Napoli, Liverpool en Steaua

Rotterdam, 28 aug. FC Utrecht speelt in de groepsfase van de Europa League tegen Liverpool, Steau Boekarest en het Italiaanse Napoli. Bij de loting, gistermiddag, werd PSV gekoppeld aan Sampdoria (Italië), Metalist (Oekraïne) en Debrecen (Hongarije). AZ ontmoet Dinamo Kiev (Oekraïne) , BATE Borisov (Wit-Rusland) en Sheriff (Moldavië). Trainer Ton du Chatinier (Utrecht) sprak van „een fantastische loting”. Met Liverpool is de club verzekerd van de komst van oud-publiekslieveling Dirk Kuyt. Volgens trainer Fred Rutten is PSV, met Sampdoria, favoriet in de groep. Ook Gertjan Verbeek ziet voor AZ „kansen om verder te komen”. (ANP)

Beachvolleyballers naar halve finales

SCHEVENINGEN, 28 aug. Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben gisteren in Scheveningen de halve finales van het toernooi uit de World Tour beachvolleybal bereikt. Voor eigen publiek versloegen de Nederlandse kampioenen het Amerikaanse koppel Angela Akers en Tyra Turner met 21-16 21-14. In de derde ronde hadden ze al voor een stunt gezorgd door een zege op de Braziliaanse titelverdedigsters Larissa Franca en Juliana Felisberta Da Silva. Bij de mannen haalden Emiel Boersma en Daan Spijkers verrassend de halve finales, na een zege op de Italianen Matteo Martino en Matteo Ingrosso. (ANP)

Gay wint 100 meter in Brussel in 9,79

BRUSSEL, 28 aug. Tyson Gay heeft gisteravond tijdens de Memorial Van Damme in Brussel, de finale van de Diamond League, de 100 meter gewonnen in 9,79 seconden. De Amerikaanse sprinter pakte daarmee tevens de winstpremie - 50.000 dollar en een diamanten aandenken - in deze lucratieve reeks atletiekwedstrijden. Met zijn supertijd, een honderdste boven zijn beste prestatie dit seizoen, bleef hij de Jamaicanen Nesta Carter (9,85) en Yohan Blake (9,91) duidelijk voor. (ANP)

FC Groningen is Willem II de baas

TILBURG, 28 aug. In de eredivisie heeft FC Groningen gisteravond in Tilburg met 3-0 van Willem II gewonnen. Voor de Groningers, die nog ongeslagen zijn, scoorden Tom Hiariej, Thomas Enevoldsen en Niclas Pedersen. Willem II blijft puntloos laatste. (ANP)

Bayern verliest bij Kaiserslautern

KAISERLAUTERN, 28 aug. Bayern München heeft gisteravond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Duitse kampioen verloor bij Kaiserslautern met 2-0. De treffers kwamen van Ivo Ilicevic en Srdjan Lakic. (ANP)

Atletico Madrid wint de Supercup

MONACO, 28 aug. Atletico Madrid heeft gisteravond de Europese Supercup gewonnen. De Spaanse winnaar van de Europa League won in Monaco met 2-0 van Internazionale, winnaar van de Champions League. (ANP)