Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

huis van de maand

Haarlem, 24-08-2010. Tuinwijkstraat 22, serie Te Koop. Foto Leo van Velzen NrcHb.
Haarlem, 24-08-2010. Tuinwijkstraat 22, serie Te Koop. Foto Leo van Velzen NrcHb.

Waar Haarlem Tuinwijklaan 22

Wat Monument van Van Loghem

Vraagprijs € 479.000

Het complex van architect Van Loghem in Haarlem is veelbezongen. Van de 86 huurwoningen rondom twee gemeenschappelijke binnentuinen verkoopt de corporatie er telkens een wanneer de huurders vertrekken. Nu is de beurt aan Tuinwijklaan 22, twee etages samen 140 vierkante meter. Het ligt naast de boogvormige poort die toegang geeft tot de binnentuin met hoge bomen.

Een vereniging van eigenaren regelt gemeenschappelijke zaken zoals dakonderhoud en het schilderwerk in de traditionele geel-groene tinten. Het huis, Rijksmonument uit de jaren 20, vergt een grondige renovatie. Elke verandering vereist toestemming van monumentenzorg. Tuinwijk-zuid ligt prima in de stad, goed bereikbaar en dichtbij alle voorzieningen.