Gordon Brown

Britain's former Prime Minister Gordon Brown arrives for the funeral of former union official Jimmy Reid at the Govan Old Parish Church in Glasgow, Scotland August 19, 2010. Reid was a prominent union leader whose successful "work in" at the Upper Clyde Shipbuilders in 1971 stopped government attempts to close the yards. The 78-year-old died last week after suffering a brain haemorrhage according to media reports. REUTERS/David Moir (BRITAIN)REUTERS/David Moir (BRITAIN - Tags: OBITUARY POLITICS PROFILE EMPLOYMENT BUSINESS)
Britain's former Prime Minister Gordon Brown arrives for the funeral of former union official Jimmy Reid at the Govan Old Parish Church in Glasgow, Scotland August 19, 2010. Reid was a prominent union leader whose successful "work in" at the Upper Clyde Shipbuilders in 1971 stopped government attempts to close the yards. The 78-year-old died last week after suffering a brain haemorrhage according to media reports. REUTERS/David Moir (BRITAIN)REUTERS/David Moir (BRITAIN - Tags: OBITUARY POLITICS PROFILE EMPLOYMENT BUSINESS) REUTERS

Van Labour-premier Gordon Brown is weinig meer vernomen sinds hij op 10 mei met vrouw en twee zoontjes Downing Street uit wandelde. In een peiling onder historici, kwam hij uit de bus als de op twee na slechtste premier na 1945.

Gedeprimeerd dus?

In het enige interview tot nu toe zegt hij erg opgewekt te zijn dat hij weer gewoon parlementariër is voor zijn Schotse kiesdistrict. De verkiezingen verliezen was pijnlijk „maar iets waaraan je moet wennen en heel snel aan moet wennen (...).”

Dat is wel erg diepgaand...

Gordon Brown houdt niet van „tittle tattle”. Hij zoekt geen titels of eerbetoon voor zichzelf. Hij wil „een bijdrage leveren”.

Schrijft Brown ook een boek? Zijn collega’s Mandelson en Blair verdienen er goud mee.

Zeker, maar zijn boek heet The Financial Crisis. Dus daar wordt hij niet rijk van. Maar het grote geld lokt wel: zijn vrouw en hij gaan spreekbeurten geven. Hij kost 100.000 dollar, zij 20.000.

Hij moet weer in het pak?

Zeker. Hij zit nu zonder stilist en dat is te zien. Hij traint niet meer, zijn haar zit in de war en onlangs is hij gesignaleerd met twee verschillende schoenen. Eén constante: de tot op het bot afgekloven nagels.