Zuinig seizoen

Dit traditionele Opening Seizoensnummer van CS staat in het teken van de komende bezuinigingen. Wie wil weten hoe de wereld er zonder kunstsubsidie uitziet, moet in de VS gaan kijken. Zonder rijke mecenassen en torenhoge toegangsprijzen gaat het niet. Geen kunst voor ‘the millions’ dus meer, maar vooral voor ‘millionaires’. Zie onze cover. Waaruit de bezuinigingen in Nederland zullen bestaan, valt bij gebrek aan een écht kabinet nog moeilijk te zeggen. Felle protesten uit de kunstwereld zijn er al wel. De Rotterdamse hoogleraar Arjo Klamer plaatst bij die heilige verontwaardiging kanttekeningen. Is het waar dat popmuziek, musical en cabaret het zonder subsidie doen en toch floreren? We gingen op onderzoek uit. Verder in dit CS verlekkerende tips voor het komende seizoen. En de Uitmarkt, die vanavond in Amsterdam begint. ‘For the millions’. Nog wel.