TONEEL

Voorstelling 'Waakhondje' van de Toneelmakerij. Foto Esther de Boer Waakhondje, de Toneelmakerij. Fotografe is Esther de Boer; naamsvermelding is verplicht.
Voorstelling 'Waakhondje' van de Toneelmakerij. Foto Esther de Boer Waakhondje, de Toneelmakerij. Fotografe is Esther de Boer; naamsvermelding is verplicht.

Veel toneelstukken gaan over kinderen die het alleen moeten opknappen. Omdat papa en mama er niet zijn, of even niet meedoen. Waakhondje van de Toneelmakerij (vanaf 10 jaar) gaat over twee zusjes van wie de mama op bed ligt omdat de papa dood ging bij een ongeluk. Werner eet zijn schoen op van Stella Den Haag (vanaf 6 jaar) gaat over een jongen die heel boos wordt omdat zijn ouders weg zijn en hij niet alles krijgt wat hij wil, zoals de jongen in de tv-serie Fairly Odd Parents. Kortjakje (toneelgroep Max, vanaf 5 jaar) ligt alleen ziek op bed. De zon is verdwenen, dus die gaat ze zoeken. Eerst moet ze langs de krokodil, Blauwbaard en de verschrikkelijke ijskoningin. De papa en mama van Watou (Laika en De Bonte Hond, vanaf 4 jaar) willen hem wegdoen omdat hij zich gedraagt als een rebelse generaal en steeds nee! schreeuwt. Maar dat pikt Watou natuurlijk niet. Reis van een Rus van Artemis (vanaf 9 jaar) gaat over een jongen uit Moldavië die straatmuzikant wordt, alleen de wereld doortrekt, en dan beroemd wordt.

Wilfred Takken