Sport kort

Ajax loot Milan, Real, Auxerre; Twente treft Bremen, Inter, Spurs

MONACO. Ajax voetbalt dit seizoen in de groepsfase van de Champions League tegen AC Milan, Real Madrid en Auxerre. FC Twente is gekoppeld aan Internazionale, Werder Bremen en Tottenham Hotspur. Ajax-trainer Martin Jol sprak over een mooi affiche. „Het is natuurlijk prachtig als je tegen zulke clubs mag voetballen”, zei hij bij Studio Sport. „Maar je wilt ook winnen. En dat is lastig tegen zulke clubs. Ik vind het ook vervelend dat Auxerre deel uit maakt van onze poule. Je denkt Auxerre, maar dat is een heel sterke ploeg.” (ANP)

WK badminton: Jie en Palyama verliezen

PARIJS. Badmintonner Dicky Palyama is gisteren uitgeschakeld bij de wereldkampioenschappen in Parijs. De Nederlander verloor in de derde ronde van de Japanner Kazushi Yamada in drie games. Palyama begon sterk aan de partij en won de eerste game met 21-14. In het tweede bedrijf was de Japanner beter (21-19) en in de derde game kwam Palyama er nauwelijks aan te pas: 11-21. Ook Yao Jie werd uitgeschakeld. De als elfde geplaatste Nederlandse verloor kansloos van Wang Shixian uit China: 21-13 en 21-5. (ANP)

De Bakker in halve finales in New Haven

NEW HAVEN. Thiemo de Bakker heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi van New Haven. De Haagse tennisser versloeg in de kwartfinales de Kazak Jevgeni Korolev in twee sets: 6-4 en 6-3. Het is de tweede keer in zijn carrière dat De Bakker zich plaatst bij de laatste vier in een ATP-toernooi. In april verloor hij in Barcelona in de halve finales van de Zweed Robin Söderling. Bij de loting van de US Open, die maandag begint, is De Bakker gisteren gekoppeld aan een qualifier. Michaëlla Krajicek doet niet mee aan het grandslamtoernooi in New York . De Nederlandse verloor in de eerste ronde van de kwalificaties van Tamira Paszek uit Oostenrijk: 4-6 en 3-6. Eerder werd Matwé Middelkoop uitgeschakeld. Arantxa Rus en Igor Sijsling plaatsten zich wel voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. (ANP)

51-jarige Longo naar WK wielrennen

PARIJS. De 51-jarige wielrenster Jeannie Longo is door de Franse bond geselecteerd voor de wereldkampioenschappen, van 29 september tot 3 oktober, in het Australische Geelong. De vijfvoudig wereldkampioene op de weg komt als enige van de Franse ploeg zowel in actie op de individuele tijdrit als in de wegwedstrijd. Longo won ook vier keer de wereldtitel in de tijdrit en ze is 57-voudig nationaal kampioene. De eerste nationale titel won ze in 1979. (ANP)

Sneijder gekozen tot beste middenvelder

MONACO. Wesley Sneijder is gisteren uitgeroepen tot beste middenvelder van de laatste editie van de Champions League. Met Internazionale won Sneijder de belangrijkste prijs voor Europese clubteams. (ANP)